Bezienswaardigheden

Directe omgeving Idromeer

In de directe omgeving Idromeer zijn veel mogelijkheden om de natuur in te trekken en lieflijke dorpjes te bekijken. Vanuit deze bergdorpjes, zoals het middeleeuwse Bagolino en Bondone, kunt u wandeltochten maken door de afwisselende natuur en naar bergpassen. Ook zijn de vele regionale markten een geliefd uitstapje. In de winter is het mogelijk om boven Bagolino te skiën in het skigebied bij Gaver.

Gardameer

In ca. 40 minuten rijdt u naar de vele plaatsen aan het Gardameer, zoals Saló, Desenzano en Gargnano. Op het schiereiland Sirmione bevinden zich de grotten van de beroemde Romeinse dichter Catullus.

Verona

Maar ook kunt u doorrijden naar Verona, waar in de arena ieder jaar verschillende opera’s worden opgevoerd. Verona is bij uitstek de stad waar cultuur en winkels elkaar afwisselen.

Brescia, Iseo, Milaan en Venetië

In vijf kwartier bent u vanaf het huis in het historische Brescia, de provinciestad waar veel winkels zijn en u de oude en de nieuwe Dom kunt bezoeken of het monumentale Piazza della Loggia. Ook het fraaie plaatsje Iseo aan het Iseomeer is in dezelfde tijd te bereiken. Milaan, Bergamo en Venetië liggen op grotere afstand en zijn het makkelijkst met de trein vanuit Desenzano of Brescia te bereiken.