Reisinformatie naar Lago d’Idro

Er zijn vele manieren om naar het Idromeer te reizen. Hieronder vindt u praktische informatie zodat u uw reis kunt plannen. Gebruik van een auto is aan te raden tijdens uw verblijf in ‘Il Porcospino’.

Met de auto naar het Idromeer

Met de auto zijn er vanuit Nederland verschillende routes die naar het Idromeer leiden. U kunt reizen via Oostenrijk en gaat daarbij over de Brennerpas. Deze route is 1172 km vanuit Amsterdam volgens Google Maps. Als u op ‘grotere kaart weergeven’ klikt onder de plattegrond ziet u de routebeschrijving en meer informatie. De geschatte benzinekosten zijn ongeveer € 200,- en u moet tol betalen op delen van de route. Denk eraan dat u in Oostenrijk ook nog een autobahnvignet nodig heeft. De kosten daarvan zijn € 14,45 voor tien dagen, of € 31,85 voor twee maanden.


grotere kaart weergeven

Ook als u via Zwitserland rijdt, heeft u een vignet nodig. Die kost € 46,95. Deze route gaat via de Gotthard-tunnel en Milaan, is ongeveer 50 km langer maar de reistijd is hetzelfde, mits u niet lang hoeft te wachten voor de tunnel.


grotere kaart weergeven

Voor de volledigheid willen we u erop attenderen dat deze routes via Duitsland lopen en er in de meeste gevallen een milieusticker op de auto moet zitten als u van de snelweg af gaat en de bebouwde kom van een stad binnenrijdt.

Goed voorbereid de weg op scheelt veel stress onderweg. Kijk eens bij de ANWB voor informatie over uw reis die goed van pas kan komen, zoals het X-account met informatie over de grote knelpunten op de Europese wegen.

Tolwegen en verkeer in Italië

In Italië moet u betalen voor de snelweg, de autostrada. Dat kan contant of met een creditcard, maar ook met een prepaid-kaart: VIAcard. Deze is o.a. te koop bij grotere tolstations, en direct na de grensovergang bij Chiasso.

Net als in de meeste grote steden van Europa zijn er ook in veel Italiaanse steden milieuzones ingesteld om luchtvervuiling in de oude stadscentra tegen te gaan. Deze zones heten Zona a Traffico Limitato oftewel ZTL. Kijk voor verdere informatie hierover op de website van ANWB.

Vliegen naar het Idromeer

Wilt u naar het Idromeer vliegen? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. Er is één vliegveld bij Verona en er zijn drie vliegvelden bij Milaan.

Verona
Transavia vliegt op Verona vanuit Amsterdam voor ongeveer € 100,- pp en soms zelfs goedkoper. Op de website van Verona’s vliegveld Villafranca vindt u meer informatie over aankomsttijden en autohuur. Gaat u voor gemak, kies dan all-inclusive autohuur van Sunny Cars op Verona airport die werkt met meerdere organisaties samen. Vervolgens rijdt u met de huurauto in ongeveer anderhalf uur de 100 km naar ‘Villaggio San Antonio’.

Milaan
Rond Milaan zijn drie vliegvelden, Linate, Malpensa en Bergamo (Orio al Serio).

  • KLM vliegt naar Milaan Linate en Malpensa, Easyjet vliegt naar Bergamo, Linate en Malpensa. Bij EasyJet kost een ticket soms slechts € 60,- pp. retour (dat is wel exclusief incheckbagage). Van luchthaven Bergamo naar Villaggio San Antonio is 120 km en duurt ongeveer anderhalf uur. Van Linate naar ‘Il Porcospino’ is 160 km, de rit duurt ongeveer 2 uur. Vliegen naar Malpensa is ook een goedkope optie, maar dit vliegveld is het verst verwijderd van ons huis.
  • RyanAir vliegt vanuit Eindhoven naar Milaan Bergamo en adverteert net als EasyJet met stuntprijzen (€ 30,-) waar echter tijdens reservering nog aardig wat kosten bijkomen.

Autohuur Milaan
Een auto huren kan op de verschillende luchthavens zelf, maar natuurlijk ook online bij de verschillende verhuurbedrijven. Auto Europe heeft vaak zeer goede aanbiedingen. Houd er rekening mee dat veel van uw Italiaanse medeweggebruikers er een ‘sportieve’ rijstijl op nahouden en u een flink deel van uw reis over de A4 zult rijden. Dit is de Autostrada die ook wel bekend staat als de ‘Serenissima’: één van de drukste snelwegen van Italië.