Brescia, Milaan en Venetië

In vijf kwartier bent u vanaf het huis in het historische Brescia, de erg mooie provinciehoofdstad. De stad is niet zo bekend, ten onrechte. Er zijn niet alleen veel leuke winkels, ook op cultureel gebied is er veel te zien. Zoals de resten van een Romeinse tempel en van een Romeins theater tot de oude en de nieuwe Dom of het monumentale Piazza della Loggia. Neem een kijkje op de officiële toerisme website van Brescia voor de actuele evenementen en bezienswaardigheden.

In dezelfde tijd rijdt u ook naar Iseo en het Iseomeer. In dit meer liggen enkele eilanden, waarvan Monte Isola het grootste in een meer gelegen eiland van Italië is. Iseo is toeristisch door de vele winkels en de prachtige ligging aan het meer. Je kunt er met een huurfiets in een dag het meer rondfietsen.

Milaan, Bergamo en Venetië liggen op grotere afstand en zijn het makkelijkste met de trein vanuit Desenzano of Brescia te bereiken. U bent bijvoorbeeld vanuit Brescia in 46 minuten in Milaan en in 100 minuten in Venetië met de hogesnelheidstrein ‘Frecciabianca’. Zie Trenitalia voor de treintijden en tickets.