Vakantietips

Een aantal praktische vakantietips om uw verblijf in Italië en in ‘Il Porcospino’ nog aangenamer te maken.

Telefonie & Internet

In Il Porcospino bevindt zich een snelle draadloze internetverbinding waarvan u gratis en zonder datalimiet gebruik kunt maken. Zo kunt u net als thuis ‘online’ zijn met uw draadloze apparatuur.

In ons huis is geen telefoon aanwezig; we gaan ervan uit dat tegenwoordig iedereen wel een mobiele telefoon heeft. Als u een smartphone bezit ,zijn er natuurlijk ook apps zoals Skype, FaceTime en WhatsApp waarmee u gratis kunt communiceren via de wifi verbinding.

Pizzeria Josélito

In het dorp Ponte Cáffaro kunt u bij Pizzeria Josélito en buiten op het terras ook gratis gebruik maken van de wifi. Vraag eigenaresse Merice Lombardi naar het wifi wachtwoord.

Sinds 15 juni 2017 zijn de roamingkosten voor data en bellen binnen de EU opgeheven, dus hoeft u niet bang te zijn dure telefoonrekeningen te krijgen omdat u aan het Idromeer uw vakantie heeft doorgebracht. Let er wel op dat gebeld worden vanuit Nederland nog wél meerkosten met zich meebrengt.

(Water) Sporten op en rond het Idromeer

Het Idromeer staat bekend om z’n goede surfeigenschappen, want de stabiele thermische wind, de Oro, steekt steevast ’s middags op.

Bij Surfpoint Lago d’Idro in Vantone en Anfo kunt u cursussen volgen en zijn ook alle benodigdheden voor deze en diverse andere sporten te huur, zoals voor wind- en kitesurfen, kanoën, suppen, mountainbiken, paragliden, klimmen, duiken etc. De openingstijden en prijzen vindt u op hun website. In Ponte Cáffaro zit de Kitesurfschool van de broers Maselli die gespecialiseerd zijn in kitesurfen.

Tolwegen en verkeer in Italië

In Italië moet u betalen voor de snelweg, de autostrada. Dat kan contant of met een creditcard, maar ook met een prepaid-kaart: VIAcard. Deze is o.a. te koop bij grotere tolstations, en direct na de grensovergang bij Chiasso.

Net als in de meeste grote steden van Europa zijn er ook in veel Italiaanse steden milieuzones ingesteld om luchtvervuiling in de oude stadscentra tegen te gaan. Deze zones heten Zona a Traffico Limitato oftewel ZTL. Kijk voor verdere informatie hierover op de website van ANWB.